Raki har sin oprindelse i Tyrkiet og er en anislikør. Dette er en typisk Middelhavsområde drik.
Den minder meget om andre typer af likører som pastis, sambuca, arak, ouzo.
Den almindelige raki bliver lavet af druer, men der findes varianter produceret af frugter som fx figner.
I Tyrkiet, hvor raki er den officielle nationaldrik og "følgesvend" til meze, er den især populær at indtage med hvid ost og melon. Raki bliver oftest blandet med lige dele vand. Når vand og Raki blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid - derfor kaldes Raki med vand også løvemælk. Foruden at blande Raki med vand er det også en tradition at drikke den med en anden passende separat drik.
Jeg købte ikke en flaske med hjem, da jeg mener det let kan komme til at være det jeg kalder:
"en turistvin". Smager godt i hjemlandet, men falder til jorden i Danmark, da der ikke er den
samme stemning/atmosfære omkring den....
Hvorfor nu dette her ? Dette er en samling af oplevelser, tanker ud i natten, tanker fra mine ture i Grønland med mere. Kort sagt: en masse sludder til eftertiden.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Sikke en sommer. Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG:
-
Vi elsker at se én af de gamle danske film. Valget gik en aften på: Flådens Friske Fyre . Frit ud fra filmen har jeg forsøgt at lave nog...
-
Jeg må nok sige at jeg er blevet fan af "Live fra Bremen". Da de lavede deres sommerafslutning, var Rasmus Botoft deres gæst. Je...
-
Et pust fra min ungdom. I midten af 80'erne arbejdede jeg sammen med nogle gutter omkring mobil diskotek samt live-lyd. Georgs Bureau bl...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar