30. december 2009

Aftenens menu: Vildtgryde

Vi var så heldige at få mulighed for at købe kronvildt fra Samsø
og her er en ret, som kan laves dagen før gæsterne ankommer.

Vildtgryde til 4 personer:

Lidt over 1 kilo skært kød (rensdyr, fasan, moskus)

50 g smør
6 skiver bacon

3 spsk. mel

7 laurbærblade

20 enebær (kan være tørret)

4 chalotteløg (eller 2 alm. løg,) pillede og grofthakket

4 fed hvidløg, pillet og grofthakket

½-1 liter koldt vand
5 dl rødvin (Jo kraftigere rødvin, jo mere fyldig smag)

300 gram friske champions (hele)

1 spsk. ribsgele
salt
sort peber

2 spsk. Cognac

Skær kødet i store tern. Fuglevildt skal blot parteres i mindre dele.
Lad brystet være helt.

Brun kødet godt ved kraftig varme i en gryde i smøret.
Skær baconen i 3 cm stykker og brun det med i gryden.

Drys melet på og bland det godt sammen. Melet må godt tage lidt farve.

Brun laurbærblade, enebær, grofthakket løg og hvidløg samt champions med i gryden.
 Spæd med koldt vand samt rødvinen. Bring det langsomt i kog og rør i gryden af og til.

Lad det simre en time under låg ved svag varme. Smag til med lidt ribsgele.

Kom salt og  peber i retten og lad det simre yderligere et kvarters tid.

Sluk for gryden og lad den trække cirka 45 minutter under låg.

Lun gryden til kogepunktet. Dæmp for varmen. Rør cognac i,
lad det simre i nogle minutter uden at det koger.
Rør i gryden og lad den lige stå i 5 minutter og
trække før servering.

Server ris til.


Ungerne ville gerne også have små pølser i, så derfor ses der én på billedet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: