23. december 2009

En tur i høet - Armagnac af ældre dato




Det er ikke hver dag jeg kan tilbyde mine medarbejdere en tur i høet,
 men jeg fik mulighed for at indkøbe to Armagnac, årgang 1968 samt 1970. I forbindelse med vores lille juleafslutning skulle vi have lidt ved siden af vores te/kaffe og det var guf! (altså drikken, ikke høet)

Lidt omkring indholdet:

BARON GASTON LEGRAND
Bas Armagnac
Frankrig

Cognac Lhéraud har købt firmaet Baron G. Legrand i 1998. Indtil da havde Baron G. Legrand i mere end 120 år levet af at sælge dets Armagnac´er til andre firmaer, som derefter solgte dem videre. Årsagen til dette er, at Legrand ikke er forretningsmand, han er håndværker.

I 1998 var firmaet i en meget dårlig finansiel situation og uden mulighed for at drive forretningen videre (ejerne var gamle og uden arvinger). Derfor spurgte man Hr. Lhéraud om han ville købe firmaet, eftersom han havde kendt dem i mere end 25 år. Overbevist om den høje kvalitet og know-how i firmaet købte han Armagnac Legrand. Siden da har man holdt fast i, at intet skulle ændres: ansatte, kældermester og bygninger er de samme og vil forblive de samme så længe som muligt.

Baron G. Legrand ligger i syd-vest Frankrig (150 km syd for Bordeaux) i det begrænsede område appelationen Bas Armagnac mellem byerne Eauze og Nogaro. Domænet ejer 25 hektar vinmarker i en samlet paracel. Der er mere end 4 forskellige kældre, hvor fadene med Armagnac lagres. Fadene kan rumme 350 liter hver, og er alle lavet af egetræ.

Disse Armagnac´er er produceret af Ugni Blanc, Baco Blanc og Colombard druer, der er dyrket i Bas Armagnac området, hvorfra de fornemste Armagnac´er kommer.

De Armagnac´er der er produceret i Bas Armagnac området, er kendt for at have lavt alkoholindhold og højt syreindhold.
Disse årgangs-armagnac´er har været lagret på egetræsfade.

De er særdeles velegnede til en kop kaffe efter et godt måltid mad og ændrer sig ikke ved yderligere henlægning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: